16 Nisan 2013 Salı

Şaka Gibi! İstanbul’ da Yalı rayicine ancak bir apatıman dairesi alınır olmuş!



İstanbul’un silüeti son beş yılda tamamen değişti. Nereye baksanız gökyüzüne tırmanan, tasarlayan mimarın insaf ölçüsüne kalmış, her biri ayrı telden çalan, mağaoğulları, birendiyum, sıkaylend, mıkaylend, falanlend, filanlend ile hem Avrupa hem de Anadolu yakası kule doldu. Kadıköy’den tutun da Fenerbahçe’ye, Göztepe'ye, Maltepe’den Kartal'a, Pendik’ten Tuzla’ya, Tuzla’dan Kurtköy’e… 
Ataşehir çoktan aldı başını gitti.
Bir emlak uzmanı “… ama efendim biz konsept satıyoruz” demişti.
Mahallelerin arasından onların deyimiyle bir konseptler fışkırıyor kalakalıyorsun. Mahalle bakkalınızın dibinden, kafanızı yukarı bir kaldırıyorsunuz, başınız dönüyor konsepte bakarken.
Yazık değil mi?  millete yıllarca üç kat yapamazsın, beş kat yapamazsın. Yahu benim apatmanımın dibinde 35 katlı binaya sen nasıl izin verdin desen,…

Alan var herhalde bilemiyorum.
Adamlar konsept satıyorlar. 5+1, 4+1, 3+1,  2+1, 1+1,5,  1+0, ve neredeyse 0+0.
Bu haftasonu, AVM’si yeni açılan yeni konseptlerden birine gittik. Ayşe Harman reklamını yapıyor. Şöyle güzel böyle güzel, bütün bilbortlarda. Gözler yalan söylemiyor işte dobra kadın yapamamışsın, sen de inanamamışsın. Neyse, gelmişken bir bakalım fiyatlar nasıl?, mimarisi, içi-dışı…? Satış ofisindeki hanım anlata anlata ödeme planını bitiremedi. Gözüm hep oğlumda olduğu için fiyatları algılamamışım. Örnek daireye bakmaya gittik. İnşatın içinden giriliyor. Her tarafımız alçı, toz toprak oldu. Girişte tozlanan ayakkabılarımıza otomatik makinadan galoş giydirildi. Daireye girmemizle çıkmamız bir oldu. Bu toz toprağın inşatın içinden girdiğimiz 2+1 olan dairenin fiyatını söylediklerinde BU ŞAKA  OLMALI dedim. Mutfak salon birleşik, çocuk yatağı sığmadığı için açılıp kapanan duvara monte üst üste iki yatağı, bir kitaplığı ,bir masası olan çocuk odası. Karşısında minnacık bir banyo: çamaşır ve kurutma makinası nereye konacak? yer yok. Yatak odası, ebeveyn banyosu ve minnacık bir giysi odası. Hepsi bu! Ve fiyat kaç lira? Tahmin bile edemezsiniz. Tamı tamına 830.000TL.
1+0’ lar 365.000TL’ den başlıyormuş. 4+1’ in fiyatı 2.600.000TL yani eski parayla 2 trilyon altıyüz bin lira. Ve sosyal tesisler üyelik sistemi ile yani aidatınızın dışında, isterseniz para karşılığı açık, kapalı havuzdan ve bilimum etkinlik alanlarından yararlanabilirsiniz.

İnanamadım şaşkınlığımı da hala üzerimden atamadım. Gerçekten bizimle dalga geçiyorlar.





Not: Gökdelen resimleri internetten rastgele alınmıştır. 




12 yorum:

  1. Gerçekten kafayı yemiş bu insanlar. Sanal bir dünya bu. Bir gün gerçeğe dönülecek ama umarım depremden önce olur...Esra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maketler var, örnek daireler var, %75 banka kredisi var. Bakıyorsun, baktığını almıyorsun. Alıyorsun, kendi paranla değil, bankanın parasıyla. Yani ortada seninde de söylediğin gibi herşey sanal. Bu balon patlayacak yakındır.

      Sil
  2. Biz öyle bir lokasyondak oturuyoruz eşimin iş yeri değişikliği dolayısı ile!aynen anlattığınız gibi!gecekondular yada mahallelerle gökdelenler dipdibe!eski evi olanlar da müteahite veriyor evlerini ve yine dibinde bir gökdelen..nefes alacak yer kalmadı..kiradayız şu an..satın alanlara ne demeli!finans merk olacak diye küçüminnacık daireler tavan yapmış vaziyette!saçma sapan bir yaşam modeli!hiç beğenmedim ve alışamadım!ama ekmek davası işte..hele ki 'residence' diye de yazmıyormu sitelerin üzerinde:))kafanı kaldırıyorsun 12. kattan ablam uzunnnnnnnnn yolluğunu sallandırmış silkelemeye çalışıyor:))müstakil ev yaşantısından alışkın bacımız.)memleketin hali tam seyirlik !! canlı tiyatro her yerde!..sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizinde söylediğiniz gibi uymuyor bize residıns mezidıns. Bize bahçesi geniş, komşuluğu bol,
      herkesin birbirini tanıyıp selamlaştığı, hal hatır sorduğu mahalleleler lazım. Kentsel dönüşümden tek beklenti, Mağaoğlu vb.nin hayallerini gerçekleştirip.10.000 bin kişiyi bir siteye toplamasından ibaret:))
      Sevgilerimle...

      Sil
  3. 1+0'i ilk defa duyuyorum?
    Uzun zaman gormeyip de ziyaret edince durumun vehameti cok daha fazla farkediliyor. Keske bu kadar guzel bir sehir bu kadar hoyratca yipratilmasa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de :) yakında 0,5+0 da duyabiliriz. Bacağının yarısı içeride yarısı dışarıda:))
      onunda açılış fiyatı 100.000 bin milyoncuk baloncuktan başlar :)

      Sil
  4. Çorlu da oradaki 830 bin lik 2+1 daireden tam 12 tane alabilirsin Mine cim. kiraya versen 600 liradan 7200 lira aylık gelir getirir. İstanbul da bu bedele ancak çok vasıflı bir elemansan iş bulabiliyorsun. oda yogun bir iş temposunda. üstelik burada bu parayı yata yata kazanırsın. trafikte yok :) Sorana daha az sosyal insanlarız ama daha mutlu.

    annen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar param olursa inşallah ,Çorlu' ya yatırıcam paraları:))Meral'cim

      kızın:)

      Sil
  5. Bunu ne zaman yazdınız??
    Geçen baktığımda cam şişe postu son postunuzdu???
    Google profiliniz mi şaşırttı beni nedir??

    Şimdi izleyenler'deki profil fotonuzdan girdim ve gördüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğumu google kimliğimden açtığım için böyle bir karışıklık oluyor.
      Blog adım önce anne, google kimliğim T.C. Mine Levent.Şimdi aklıma geldi google adımı da önce anne yapmayı deniyim:)

      Sil
  6. Yazdıklarınızdan sonra düşündüm de, bu gidişatın da bir izni olmalı.
    Bu fiyatlar nedir böyle? Şaka gibi, alay eder gibi...
    Hayır, inşat malzemesini altın suyuyla falan mı karmışlar, nedir yani?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bunların altında çok önemli bir sorun daha var. İstanbul' un zemini bu dengesiz dağılan yerleşim alanlarını kaldıracak kadar dayanıklı mı? Bu tip devasa sitelerin toprak zeminle uyumu?
      Para olayların sanal olduğunu dengelerin değişimiyle artıp azalabileceğini az çok anlıyorum da toprak zeminin az biraz kayarsa ne olacağını :(

      Sil