26 Nisan 2013 Cuma

İçimden 100' e kadar sayıyorum ve hala bağlanamıyorum





Kızardım, bozardım abone olurken söylenen internet hızına, wireless'in dibinde oturarak bile ulaşamıyorum. Tabloneti aldığım güne veryansın ediyorum. Titinet'ten yok yavaş yok telefon parası da ödüyorum deyip kablolu internete(tablonete) geçtim. Tablonete geçerken de bin türlü soru sordum. Hızlı mı? Kaç bilgisayar aynı anda bağlanabilir?...? Yanıtların hiç bir karşılığı olmadığını yoğun internet kullanmaya başladıktan sonra anladım.

Tamam bağlandım, sandalye tepesinden gidip yan odadaki koltuğa rahat rahat oturayım ayaklarımı da şöyle uzatayım, diyemiyorsun internetin arıyor arıyor bulamıyor sayfayı, bekliyorsun resimler soru işareti? Hepi topu internet bağlantısının olduğu odadan 15 adım uzaktayım. Boyum 1.60cm, adım boyum ne ola ki? İki yıl taahhüt ettik, sizi değiştirmiyeceğiz tablo net dedik. Dedik te siz verdiğiniz cevapları unuttunuz? E bunun da bir yaptırımı olmalı değil mi?

Restart  yapıyorsun hoopp okuduğun sayfalar uçmuş. Araki bulasın.
Tam güzel bir blog buluyorum. Üye olacağım  izleyiciler bir türlü gelmiyor. Makina ara tara refresh yap binbir güçlükle üye oluyorum ki bir daha o sayfayı aramama gerek kalmadan okuyucu listeme eklensin. Olduruncaya kadar geçen süre saatler alıyor. Böyle olunca da insan okuduğundan da bir şey anlamıyor.


Bu arada öyle güzel bloglar var ki...
Ne hanımlar var, valla gurur duydum. Bloglardan yetenek fışkırıyor, el maharetleri, pastanın, kurabiyenin; anneleri, kızları, anneanneleri bitmiş, oğulları, babaları, baba dedelerine:) sıra gelmiş. Gerçekten harikalar.
Gezi rehberleri, karikatürler, elle-makinayla evde yapılabilecek herşey, ne-nerede-nasıl bulunur?, spor, doğa, sofra düzenlemeleri, tasarımlar-tasarımlar, köşe yazarlarına taş çıkaran makaleler, öyle güzel hikayeler okudum ki, kitap olarak basılsa; en çok okunan kitaplarda ilk sırayı alır.





Dünya parmağının ucunda.

Blogların en güzel yanı eveleyip gevelemeden net sonuçları ortaya koymak. 
“Ben merak ettim bunu, böyle yaptım, şöyle bir sonuç çıktı. Resimleri bu, aşamaları da şu, hatta videosunu merak edersen tık tık". İlgini çektiyse sen de  dene, deneyimi yorumla.


Müthiş bir paylaşım, tek kaygı daha çok kişiye deneyim aktarmak. Okudukça insan umut doluyor yaşama sevinci artıyor. Emeği geçen herkese teşekkür etmek isterim. Teşekkürler.Teşekkürler

Nereden nereye demeyin:) bu deneyimlere ulaşmak için istiyorum. Mümkünse her odadan internete bağlanabileyim.Hızla istediğim bloglarda sörf yapabileyim.

Sahi, bildiğiniz iyi bir internet ağı var mı? Paylaşın lütfen!


resimler aşağıdaki internet sitelerinden alınmıştır.

http://unoseo.blogspot.com/2010/08/what-is-web.html
www.doktorlariz.biz

2 yorum:

  1. Internet baglantinizin durumunu okurken ruhum daraldi. Yazik ki tadini alarak gezemiyorsunuz sevdiginiz bloglarda :( Daha kotusu de sizin sozunuzu tutmak zorunda kalmaniz ama karsi tarafin tutmamasi. Bir an evvel cozum yolu bulursunuz umarim.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maili yanıtlarken bile wireless'in başında epey bir ter döktüm. Sinir bozucu. 2014 yılına kadar da böyle geçebilir zaman :(

      Sil