2 Nisan 2013 Salı

Elinizi Çocuklarımızın Üzerinden Çekin!


Mail kutuma “Best Model Çocuk Türkiye” ismiyle bir ilan-mail geldi. Size de böyle bir mail gelmiş olabilir. Mail içeriği:

“Best Model Çocuk yarışması “4-16 yaş arasındaki kız-erkek çocuklarınız yarışmaya katılabilir.”
“ …, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da 4-8, 9-14 yaş grubu prens ve prenseslerimizi aramak üzere yola çıktık. Best Model Çocuk Türkiye yarışması bu yıl 8 ilde yapılacak. 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda yarışmanın finali … AVM’de gerçekleşecek. 

…”

Görür-görmez kötü oldum. Bir çocukları allayıp-pullayıp, cici ambalajlarla piyasaya sürmedikleri kalmıştı. Onu da "Best Model Çocuk" yarışması ile taçlandırmışlar.Bence bu çocuk haklarına yapılan bir müdahaleden başka bir şey değildir.
Tüm çocuklar özeldir ve güzeldir.Kimsenin bunu tescil etmesine gerek yok ki…

23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramı olmuş, 23 Nisan Çocuk Bayramı. Bu yeni bayram da, AVM’de kutlanan Best Model Çocuk Yarışması Finalinin sahneleneceği bir şov…

Pedofilinin bu kadar yaygın olduğu, çocuk kaçırmaların pik yaptığı bir dünyada bu tip yarışmaları kim organize ederse etsin, seyirci ya da yarışmacı olarak çocuklarımızın katılmasına izin vermemeliyiz.
Bu çocuklar hepimizin çocukları, düşünün en basitinden çocuğunuz düşse bacağını kanatsa, canı acısa ne hissedersiniz. Sizin canınız daha fazla yanmaz mı? Peki yüreğinde açılacak yaralara, seyirci mi kalmalıyız. Görmezden mi gelmeliyiz.


Bu tip yarışmalarda küçücük çocuklar elemelerden geçirilip, saatlerce ayakta aç susuz bekleyecek ve sonunda güzel olup olmamasına göre seçilecekler. Yaşlarına uygun olmayan makyajlar yapılıp, podyumda nasıl yürüyeceklerini öğrenecekler. NEDEN????

Çocuklarımızdan elinizi çekin!Onlara çocukluklarını yaşamaları için müsade edin.

ANNELER- BABALAR
Çocuğunuzu seviyorsanız bunu ona yapmayın.
Çocuk, çocuk kalmalı.
O YALNIZCA BİR ÇOCUK. Çocukluğunu yaşamalı.

http://www.bestmodelcocuk.com/

2 yorum:

  1. Aynen katılıyorum, duyarlılığınız için tebrikler. Fakat herşey böyle ilerliyor, yıllardır kadını ve erkeği sex objesi yaptılar, reklamlarda kullanıp duruyolar. Adam parfüm çıkartıyo kaslı erkek gösteriyo, araba çıkartıyo bikinili kadın gösteriyo... Şimdide sıra çocuklara geldi herhalde...

    YanıtlaSil
  2. Sesime kulak verdiğiniz için teşekkür ederim.
    18 yaşına kadar çocuklarımızı bilinçlendirirsek kendilerini bu şekilde kullandırmazlar diye düşünüyorum.
    sevgi ve selamlar

    YanıtlaSil