27 Mart 2013 Çarşamba

27 Mart Dünya Tiyatro Günü






Bu yıl “Dünya Tiyatro Günü” bildirisi sanatçı Göksel Kortay’ dan;


“Özgürlükçüdür, özgürlüktür tiyatro. Işıktır, aydınlanmadır.Uygar insan düşünen, yorumlayan, araştıran,eleştiren, özgün insan olmalıdır.Ufkumuzu genişletmek, beynimizi ve ruhumuzu zenginleştirmek için tiyatro yaşamda vazgeçilmezlerden,olmazsa olmazlardandır.Birey çağına tanıklık eder tiyatro aracılığıyla sorar,sorgular.Güçlüdür tiyatro sanatı çünkü anlatacak sözü vardır hep. Dinamiktir, enerjiktir tiyatro, en yalın eğitim aracıdır. Dil birliği bir ülkenin temel yapı taşlarındandır. Her ülkede dilin en güzel kullanıldığı yer tiyatro sahnesidir kuşkusuz. Günümüzde aşırı derecede yozlaşan Türk dili kullanımının doğru çizgide gelişmesinde çok önemli bir rol üstlenir tiyatro.”

“Tüm engellemelere ve zorluklara karşın, İstanbul gibi pek çok kültürün aynı potada eridiği böyle muhteşem bir kentte, bugün irili ufaklı mekanlarda üç yüze yakın oyun sergilenmekte.
Pırıl pırıl, yetenekli gençler, mesleklerini sürdürebilmek adına, buldukları her delikte, dehlizde, kovukta, apartman katında, odasında, bodrumunda vurucu, etkileyici oyunlar sahnelemekte.Ne var ki bu alternatif mekanların çoğu da yıkılarak otel, alışveriş merkezi olma yolunda. İstanbul'daki karamsar tabloya karşın, neyse ki Anadolu'nun çeşitli kentlerinde giderek tiyatrolar yeşermekte.
Tiyatro aşktır, sevdadır, tutkudur, yaşam biçimidir. Haydi bizler de harekete geçelim, her ile, her kasabaya, tüm Anadolu'ya tiyatro tohumları serpelim.”

Hürriyet.com.tr’ den alıntı

Tiyatro ile ilgili bilgi için bakınız; http://www.ilkokuma.com/belirli_gun/26-dunya_tiyatrolar_gunu.htm

2 yorum:

  1. blogunuzu takip edeceğim, çok beğendim...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Hoşgeldin.
    Daha güzel günlere ulaşmak için, biz annelerin çok daha fazla gerçek bilgiye ihtiyacı var. Bloglarımız sayesinde daha çok tecrübe edip, daha çok paylaşacağız, daha çok öğreneceğiz ve daha iyi çocuklar yetiştereceğiz. İnsanlıktan çıkmak üzere olan bir dünyaya İnsanlığı ancak bizler öğrenerek ve öğrendiklerimizi öğreterek ulaşabiliriz.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil